Altres articles al Bloc d'Explorem en:

COS

MENT

ESPERIT

ENTORN

RELACIONS

PRÀCTICA

INTEGRAL

(placeholder)

Subscriu-te al bloc

Meditació

20/10/2015

La meditació normalment requereix tornar l'atenció un cop i un altre cap a un objecte principal -bé sigui la teva respiració, un mantra, una imatge religiosa, un sentiment o una imatge mental.

La meditació és una funció natural del cos-ment. Quan medites, degudament, aquesta funció s'activa i rapidament (al voltant dels 3 minuts) produeix un estat psico-fisiològic que combina nivells baixos d'excitació física amb nivells alts d'atenció mental. 

Normalment es practica assegut -diverses opcions de com fer-ho- o de genolls (assentat sobre els talons) amb una postura relaxada amb l'esquena recta. La durada varia de minuts a hores, tot i que sovint es practica entre 20 i 30 minuts. Les tradicions meditatives sovint distingeixen entre una pràctica de concentració (que desenvolupa els músculs "d'atenció" necessaris per mantenir una concentració sostinguda), i una pràctica d'atenció (que desenvolupa l'espai intern necessari per alliberar l'atenció en un estat mental d'expansió. Ambdues d'aquestes pràctiques ens alliberen l'atenció de la seva fixació habitual en la ment discursiva (enllaçant pensaments l'un darrere l'altre).

Si t'interessa començar a explorar aquest bloc t'ajudarà. Properament descriurem un exemple de pràctica.