Altres articles al Bloc d'Explorem en:

COS

MENT

ESPERIT

ENTORN

RELACIONS

PRÀCTICA

INTEGRAL

(placeholder)

Subscriu-te al bloc

Oberts a compartir

20/11/2015

El cap de setmana passat vaig estar a Holanda en un congrés d'Integral Coaches Europe. Vaig aprofitar l'avinentesa per visitar un company i amic, fent un parell de dies de visita i turisme.


Personalment Holanda i els holandesos/es em captiven i em fascinen amb petits i grans detalls de la seva cultura i la seva manera d'entendre l'espai comú, la forma de relacionar-se entre ells i la seva especial relació amb l'entorn.

Un d'aquests detalls és el que vaig descobrir fent una volta en bicicleta pels voltants de la bonica ciutat de Zwolle. L'entorn natural i és molt proper, boscos, camps de pastures, grans granges, dics, canals, molins, carril bicis per passejar i comunicar pobles i ciutats amb facilitat, comoditat i allunyat del trànsit de cotxes.

Vet aquí un moment que el meu amic m'ensenya una cabanyeta/casa petita de fusta en un jardí. L'espai evidentment era obert, sense tanca, porta o balla. La caseta vora al camí, però clarament dins del jardí de la casa, tenia un parell de taules de fusta al davant, a darrere hi havia uns gronxadors i un llit elàstic. A dins, una tetera i cafetera. L'espai doncs era habilitat per fer-se un té o un cafè i poder-te'l prendre, allà mateix, amb tranquil·litat a les taules facilitades. 


No hi havia ningú, vàrem parar i mentres prenien el té dues parelles més, també es varen aturar i tots vàrem compartir l'espai i l'experiència agradable d'un té/cafè amb la fresca matinal.


Un record agradable que em vaig endur, i una reflexió de com construïm espais i com aquests faciliten una manera d'entendre la vida.