Altres articles al Bloc d'Explorem en:

COS

MENT

ESPERIT

ENTORN

RELACIONS

PRÀCTICA

INTEGRAL

(placeholder)

Subscriu-te al bloc

Pastís de llenties amb glaçajat de Ketchup

20/04/2015

Esperem que us agradi d'allò més!


Ingredients:

1 tassa de llenties crues

1 tassa de nous

3 cullerades de postre de lli mòlt barrejat amb 1/2 tassa d’aigua

2 grans d’all, tallats petits

1 tassa de ceba tallada petita

1/2 tassa d’api tallat petit

1 tassa de pastanaga ratllada

1/2 tassa de poma ratllada

1/2 tassa de panses

1/2 tassa de farina de civada (flocs triturats)

3/4 de tassa de pa ratllat

Sal i pebre al gust

una mica de pebre picant (opcional)


Pel glassejat de ketxup:

1/4 de tassa de ketxup

1 cullerada sopera de xarop d’atzavara

2 cullerades de compota de poma

2 cullerades de vinagre de mòdena


Encendre el forn a 180º.

Rentar les llenties i coure-les amb 3 tasses d’aigua, sense tapar durant 40/45 minuts. Afegir aigua si és necessari. S’han de coure una mica més del normal, han de quedaruna mica pastoses. Quan estiguin cuites les xafem una mica.

Torrar les nous al forn uns 10 minuts. Guardar.

Barrejar el lli mòlt amb l’aigua i guardar.

En una paella saltejar l’all i la ceba amb una mica d’oli. Afegir l’api, la pastanaga, la poma i les panses. Tirar una mica de sal. Coure uns 5 minuts.

En un bol, barrejar tots els ingredients. Afeegir sal i pebre si cal.

Posar la barreja en un motlle tipus plum cake prèviament untat amb oli. Anar-la apretant mentres l’anem posant al motlle.

En un bol apart, barrejar els ingredients del glassejat. 

Pintem el pastis per sobre i el posem al forn a 180º uns 40 minuts sense tapar.

Ho deixem refredar 10 minuts i ja estarà llest per servir.


Bon profit!