Altres articles al Bloc d'Explorem en:

COS

MENT

ESPERIT

ENTORN

RELACIONS

PRÀCTICA

INTEGRAL

(placeholder)

Subscriu-te al bloc

La ment, n'estàs segur?

19/05/2015

This is a

Sovint en alguns contexts en els quals es parla de creixement personal sembla que la ment sigui quelcom que hem d'aprendre a deixar de banda. Doncs la ment és conceptual i "ens treu" de l'experiència directe, en canvi el cos és més experimental i per això es fa èmfasis en aquesta capacitat pròpia del cos i dels sentits. 

Sent certa aquesta capacitat del cos i la manca en general de capacitats i habilitats que tenim per accedir a l'intel.ligència i saber del nostre cos això no treu que vulguem i haguem de ser capaços de desenvolupar saludablement la nostra ment. 

De fet, ser capaços de pensar amb claredat ens ajuda a tenir uns principis morals definits, escollir conscientment, i inclús ser compassius i poder emfatitzar amb els altres. 

La pràctica de prendre d'altres perspectives ens és molt útil quan parlem de desenvolupar-nos mentalment. I posar-la a la pràctica diàriament un molt bon exercici, que també pot ser molt divertit.

Prova d'observar altres perspectives; quina és la perspectiva de qui tens davant? Abans de jutjar-la, contradir-la, seguir-la... practica el fet d'observar-la, com si fos un objecte que estàs mirant. Explorem perspectives!

De fet però desenvolupar la capacitat de prendre perspectives fa que cada com siguem més capaços d'observar millor la nostra perspectiva, que és sens dubte també fonamental per ser més compassius amb nosaltres mateixos i així també amb els altres.

Un bon inci de viatge.

 blog post