Altres articles al Bloc d'Explorem en:

COS

MENT

ESPERIT

ENTORN

RELACIONS

PRÀCTICA

INTEGRAL

(placeholder)

Subscriu-te al bloc

Predisposició a Sí

01/05/2015

Explorant: la predisposició al Sí


Sí, és afirmació. Sí, és constructiu. Sí, és generós. Sí, és col·laborador. Sí, és positiu i optimista. El sí, és contagiós, alegre, dinàmic i generador de noves possibilitats.


És per això que des d’Explorem us encoratgem a la següent pràctica durant els següents dies.

Es tracta de dir sempre que sí. Bé sigui quan et demanen una cosa, o bé, quan tu mateix dubtes sobre una si fer o no fer una determinada cosa.


Ja m’imagino el primer que us passa pel cap quan llegiu aquesta pràctica i penseu que hauríeu de dir que si a tot. “És impossible”, “No pot ser”, “I que passa amb tot lo que…” o variants de l’estil. Us imagineu tots aquells que us poden demanar coses i us sentiu, ja, sense haver dit encara que si, sobrepassats… i inclús emprenyats amb aquells que gosen de demanar-vos “que podries…”


Tot i així us recomano que ho exploreu.


Està disposat a dir que si, et predisposa a estar obert a què passa, a què ha de venir, sense agafar-se fermament a què ens agradaria que passés. És acceptar el què passa, quan passa, amb naturalitat i fer-ne de la situació el millor que puguem i sapiguem. Aquesta disposició és està obert a més enllà de nosaltres, està obert a més enllà de les circumstàncies que preferim, que busquem i que en la seva absència ens sentim amargs i feixucs. Ens diem, “avui no he tingut un bon dia m’ha passat això i allò que no hi comptava…” És com si des d’una perspectiva de què ha de ser, aquest dia, circumstància/es, moment o moments no haguessin servit per a res. “M’han fet perdre el temps”.


Dir que si, és posar el teu granet, ser tu autènticament, inclús davant d’allò que no preferim, o que si més no d’entrada no hi estem disposats. Dir que si, ens força a abraçar noves possibilitats i potencialitats.


L’actitud i la disposició del si, pots portar-la tan enllà com vulguis. És evident que hi haurà circumstàncies que faran que no puguis seguir el seu camí fins al final. Però el que compta, el què val la pena explorar, és la predisposició. En determinades circumstàncies farem un si minúscul, en d’altres un si majúscul, i en d’altres ens deixarem portar cap allà on no creiem que es podia arribar.


Si és fluir amb el moment present.


Mentre feu la pràctica, al llarg del dia, observeu quins efectes té en vosaltres, el vostre estat d’ànim, la vostra energia, la vostra postura, el to de veu… així com us relacioneu amb els altres, quin impacte té amb l’altre o els altres, i com afecta el conjunt del vostre dia.

Preneu-ne nota mental i al final del dia, dediqueu uns minuts a posar-ho sobre escrit. Què ha estat diferent avui? Què he descobert sobre mi mateix o l’altre/altres que un No hagués ocultat o camuflat? Que protegeix un No i perquè creus que ha de ser protegit?


Com sempre, explora amb curiositat, amb ànim d’explorador intrèpid i alegrement. Gaudeix de l’exploració.


Nota 1: Paradoxalment, si bé ens resistim a dir que si, ens agradaria que ens diguessin si sovint o a tot oi?

Nota 2: Paradoxalment, explorant el si, descobrim els nostres NO’s. No’s majúsculs. Aquells que ens senyalen una frontera clara d’allò que per a nosaltres és una línia clara d’on posem un no. Redescobrir-los, sentir-los com a propis i saber-los defensar però, en parlarem en una altra ocasió.