Altres articles al Bloc d'Explorem en:

COS

MENT

ESPERIT

ENTORN

RELACIONS

PRÀCTICA

INTEGRAL

(placeholder)

Subscriu-te al bloc

Pestó vega amb tomàquets al fornt

09/06/2015

Pesto vegà amb tomàquets al forn


La pasta és deliciosa! Un àpat dels favorits per als més petits de la casa i molt beneficiosa per la pràctica esportiva. Les sales que acompanyen la pasta tradicionalment incorporen aliments d’origen animal, i per això avui us proposem una alternativa vegana d’allò més bona!

Acompanyar la pasta amb una salsa al pesto, que un cop feta, podeu barrejar amb la pasta, però també acompanyar amb unes torrades o bé amb un plat de verdures.


Ingredients:

9 tomàquets grans roma, tallats per la meitat longitudinalment

1/2 tassa d’anacards

2 daus d’all

1 tassa d’alfàbrega fresca tallada a trossets petits

1/4 d’oli verge d’olives + una miqueta més per amanir els tomàquets

Salt i pebre al gust

Pasta del teu gust i pel nombre de persones que cuinis.


El.laboració:

Escalfa el forn a 250º i prepara una plata on hi posarem el tomàquet tallat amb salt i pebre al gust i un rajolinet d’oli (opcional). Cuina’ls al forn durant una hora i 10 minuts, però vigila especialment els últims 15 minuts per daurar-los al punt.


Baixa la temperatura del forn a 180º i torra els anacards durant 8-10 minuts. Aleshores tritura’ls al teu gust (més o menys fins). Posa’ls en un bol.


Tritura l’all i l’alfàbrega fins que estiguin ben finets. Afegeix-hi l’oli, i els tomàquets (1 tassa i mitja, te’n sobraran). Tritura-ho tot junt, aleshores hi afegeixes els anacards triturats. Amaneix amb sal i pebre al gust.


Ja tens la salsa al pesto a punt.


Ara tens vàries alternatives. O la barreges amb la pasta i tens un plat deliciós, o l’aprofites per amanir una bona graella de verdures.

Bon profit.