Altres articles al Bloc d'Explorem en:

COS

MENT

ESPERIT

ENTORN

RELACIONS

PRÀCTICA

INTEGRAL

(placeholder)

Subscriu-te al bloc

Mindfulness, observar, sentir, notar

20/10/2016

Observar, sentir i notar no són ben bé la mateixa cosa, però veureu que sovint utilitzo una forma o una altra i a vegades les utilitzo simultàniament. Intento breument explicar-les i argumentar el perquè del seu ús semblant o simultani. És de fet, més que res, una qüestió pràctica que em facilita l’explicació.


En la pràctica del Mindfulness del què es tracta és d'aprendre a estar presents en l'experiència del moment present. Del què ens passa internament (emocions, estats mentals, sensacions del cos) així com del què passa al nostre voltant i entorn (so, moviment, olor, ...). Normalment per practicar i explorar aquesta capacitat s'escull un element intern o extern sobre el qual reposar la nostra atenció.

Reposar l'atenció vol dir, intencionadament sense esforç, observar el què passa, el què hi ha allà on has decidit atendre -per exemple: sentir l'aire com entre i surt pel nas. 

Allà on reposem l'atenció, observem.

Sentim -interiorment- allò que observem.

Notem doncs la nostra observació a través del què sentim.


És per això que els utilitzo simultàniament i quan en diferents moments n'utilitzo un o l'altre és per donar-hi més èmfasi o perquè ajuda millor a explicar el què vull dir.