Altres articles al Bloc d'Explorem en:

COS

MENT

ESPERIT

ENTORN

RELACIONS

PRÀCTICA

INTEGRAL

(placeholder)

Subscriu-te al bloc

Molt pocs aconseguim els objectius que ens proposem, vols canviar-ho?

13/12/2016

La quietud i la serenor de l'Hivern

Una part del nostre entorn es prepara o ha entrat ja en repòs. Surts a caminar i t'adones dels arbres sense fulles, el verd que s'ha apagat, la vegetació que ha disminuït, el cel i l'ambient que agafen unes tonalitats suaus...a més a diferència d'altres moments de l'any hi ha un silenci profund, sembla que el bosc hagi quedat buit.


És l'hivern que arriba.

M'agrada deixar-me encomanar per aquest ambient. Deixar que el bullici de la meva ment, amb coses per fer, amb coses per haver fet, es relaxi amb aquest ambient de pau. Caminar en aquest entorn i deixar-te anar, sense res per fer, relaxa'n-te al ritme que batega la natura. Fent-ho, sento una connexió, una ressonància amb l'entorn que m'omple i em plau. Al mateix temps, sento la crida -de la natura- per també afluixar, recollir-me i reposar.


Per a mi aquesta crida no vol dir no fer res i hivernar literalment. Si no que vol dir, aprofitar aquesta pausa, per reflexionar i valorar com ha anat l'any, una reflexió que estenc als múltiples dominis de la meva vida. També, acompanyar aquesta reflexió d'una nova direcció o d'un re-enfocament si cal d'objectius pre-establerts.


Si no saps on vas qualsevol lloc on arribes t'està bé

La definició d'una direcció, d'uns objectius personals, professionals, socials, relacionals, lúdics esdevé fonamental per orientar les accions i la manera d'encarar tot allò que farem i que vindrà al llarg del any que ve. No tenir una direcció clara, vol dir que amb facilitat ens trobarem en situacions i contexts no desitjats amb els conseqüents mals de cap i d'estómac. També vol dir que allò que volem o desitgem és més difícil que passi doncs no hi orientem la nostra intenció i acció focalitzada.


Tan sols el 8% els objectius plantejats a principis d'any es compleixen - Harvard.

És cert però que plantejar-se objectius no ho és tot. La major part d'objectius plantejats no s'aconsegueixen o el nombre més gran de persones que es plantegen algun objectiu no l'aconsegueixen. I és que amb la definició no n'hi ha prou. És més, a part de definir, ens cal definir bé. Però a més, amb la definició no n'hi ha prou, ens cal un pla. Un pla de com ho executarem que també ha d'anar acompanyat de les accions diàries que el faran possible. També ens cal un altre pla, el què contempla què farem quan les coses no ens vagin com les tenim previstes. Què farem quan, per exemple, no puguem anar al gimnàs, no tinguem tant de temps per cuinar els àpats que teníem previstos, o tinguem dificultats en l'execució d'un projecte, etc.


Les capacitats per definir objectius o un pla no són les mateixes per dur-lo a terme

Podem tenir facilitar per saber què volem, com ho volem i per quan ho volem -que no sempre és fàcil-, però això no vol dir que siguem capaços de portar-ho a terme de forma fluida i constant. Tampoc són les mateixes capacitat aquelles que activem quan tan sols depenem de nosaltres mateixos i aquelles que hem d'activar quan requerim d'una manera o d'un altre del suport i l'ajuda dels altres. A vegades el nostre pla, per no demanar ajuda, el convertim en impossible o insostenible en el temps, pel simple fet que, carregar-nos d'extres no és sostenible en el temps.


Conèixa't ajuda

I aquest és també un dels grans secrets d'aquells que tiren endavant amb els seus plans., saben quins són els seus punts febles i es preparen per fer-hi front. Sense esperar aquells moments o situacions que faran que el nostre pla brillant se'n vagi a n'orris.


Receptes úniques versus el teu propi camí

Al món existeixen molts llibres, articles, vídeos que ens expliquen com fer possible l'assoliment dels nostres objectius. Agafant-los tots podríem sens dubte trobar el top 10 de les recomanacions més estàndards i que segurament doncs han resultat més exitoses per la major part de persones. Formen part de la saviesa col·lectiva que al llarg dels anys hem anat acumulant i que anys d'experiència i vivències ens han ajudat a recollir. Quan les llegeixo sempre hi aprenc quelcom, així com hi reconec quelcom que em funciona a mi personalment o que ha resultat positiu per un dels meus clients. Així mateix, cada cop que creo un programa per un nou client me'n adono de com d'únics i diferents som cada un de nosaltres i com la personalització permet focalitzar i concretar en allò que és més necessari en cada moment i per a cada persona, context i objectiu plantejat. L'experiència m'ensenya que tothom passa per uns mateixos passos però que cada un de nosaltres tenim les nostres fortaleses i debilitats que fa que alguns passos ens resultin senzilles, d'altres complicats, d'altres que en certa manera estan per sobre les nostres capacitats actuals.


Coaching Integral

És per això que, fer el camí d'un nou propòsit o objectiu, de la mà d'un Coach Integral resulta àmpliament beneficiós. Perquè allà on hi tenim dificultats o en allò que està per sobre de les nostres capacitats tenim qui ens acompanya facilitant l'emergència, a vegades de forma progressiva i d'altres de forma exponencial, de les pròpies capacitats per continuar avançant en cada pas d'aquest camí.


Recurs propi sostenible

Treballant amb una metodologia integral, aconsegueixes que aquest desenvolupament competencial, sigui permanent en el temps i allò que abans ens resultava difícil o impossible, sigui doncs quelcom que podem utilitzar al nostre servei sempre que ens és necessari.


Et convido doncs a provar l'experiència i que l'aconseguiment dels objectius que et proposes, siguin del tipus que siguin, es facin realitat aquest nou any.