Altres articles al Bloc d'Explorem en:

COS

MENT

ESPERIT

ENTORN

RELACIONS

PRÀCTICA

INTEGRAL

(placeholder)

Subscriu-te al bloc

Mindfulness i els nostres pensaments

02/02/2016

La instrucció de Mindfulness és d'entrada relativament senzilla. 

Es tracta de seure en una posició còmode, o bé assegut en una cadira, o en posició mig lotus, reposant les mans sobre les cames o bé deixant reposar una mà sobre l'altre, palmells mirant cap amunt, entre el melic i la pelvis. L'esquena, sense estar rígida, es manté allargada, reposant còmodament i facilitant una postura oberta, relaxada i lliure de tensions. Aleshores reposa parant atenció en el moment present, escoltant tant el què passa internament com el què passa externament. Normalment la instrucció comença indicant que paris atenció a una cosa en concret cada cop que seus, sent la respiració la més comuna de totes.


Sembla fàcil oi? I ho és fins que ho proves. Aleshores te n'adones de com és ,de poc útil i eficient, la teva ment en la tasca, així com, del poc control que tens sobre els teus pensaments. Observaràs que perds amb facilitat l'atenció al moment present -la respiració en aquest cas- i com, en canvi, la teva atenció se n'ha anat amb un pensament que t'ha aparegut, lluny del teu control. Pots trobar-te pensant en coses que són important i útils, però també en coses que no ho són, o inclús en coses que ni tant sols han passat i molt probablement no passaran. També pot ser que perdis l'atenció en el moment present, i estiguis pendent d'una sensació agradable, en alguns casos, o desagradable en d'altres. No hi fa cap diferència, aquest no era el teu propòsit, has perdut la posició de reposar la teva atenció en la respiració -moment present.


Amb la pràctica de Mindfulness t'adonaràs que poc conscient has estat de l'activitat de la teva ment i de la teva interioritat. I al observar com d'erràtica i poc intencionada és -en el seu ús estàndard- no podràs deixar de preguntar-te: Si els pensaments són els que inicien les accions i els comportaments no m'estranya que, alguns dels meus comportaments/accions, siguin com són!


Una ment poc serena és procliu a comportaments poc ordenats, poc eficients, poc precisos, poc resolutius...

Heus aquí un magnífic i importantíssim motiu per començar a practicar alguna forma de Mindfulness.