Altres articles al Bloc d'Explorem en:

COS

MENT

ESPERIT

ENTORN

RELACIONS

PRÀCTICA

INTEGRAL

(placeholder)

Subscriu-te al bloc

Motivació per practicar

20/02/2016

Explorem i practiquem, però per què?


Des d’aquest humil espai, sovint us encoratgem a explorar, a provar formes de moure-us, de menjar i de ser davant contexts, relacions i situacions complexes, senzilles i quotidianes.


Per a nosaltres, Explorar té significat. No un, però varis com són: el de créixer, el de conèixen's millor, el de gaudir de millor salut, el de viure una vida més plena, el de comprendre millor el món que ens envolta, el d’estimar i preocupar-nos pels altres més plenament, o viure amb major consciència o amb major alineació cap als nostres valors i ideals.... Sempre però, perquè ens agrada el que explorem i ho fem amb passió i compromís.


L’esperit de pràctica, de millora, ha estat latent durant mil·lenis i d’aquí n’han sortit pràctiques tradicionals (Ioga, tai-xí, meditació, arts marcials…), i com que aquest esperit és viu i latent, aquestes han evolucionat, però també han aparegut noves formes de pràctica, física, mental i espiritual modernes (aixecar pesos, córrer, entrenar, mindfulness, dietes vàries, etc).


Oportunitats per practicar, explorar, avui en tenim moltes. Segurament més que mai en la història. I en aquest sentit és un moment únic i especial el qual tenim el privilegi de gaudir. Gràcies a la tecnologia, avui si vols pots explorar pràctiques tradicionals a la teva ciutat o bé amb un mestre de l'Índia, Sud Africa o l’Amèrica llatina. I al mateix temps tens un ampli ventall d’oportunitats i pràctiques modernes al teu abast.


Però explorar i la pràctica no té perquè sé tan sols en un àmbit determinat i estructurat com a tal, dilluns i dimecres Ioga, per exemple. En canvi, la quotidianitat et permet al llarg de dia múltiples oportunitats per practicar i explorar en cos, ment i esperit. De fet, per molts, l’autèntica pràctica és aquella que practiques diàriament en el teu dia a dia.


Al nostre dia el podem aprofitar per practicar i desenvolupar les nostres capacitats per a ser més compassius, més oberts i disposats a què passa, autèntics per mostrar-nos tal com som, segurs per seguir el nostre camí, atents per escoltar els altres, per orientar una vida amb propòsit….


A Explorem, ens agrada reptar el pensament conservador que ens fa repetir i creure que “som així i no podem fer-hi res”. Perquè som com som, però el com podem ser i el que és possible com a persones, grups, col.lectius i societat depèn en gran mesura de què fem avui, ara, moment a moment.


És per això que des d'Explorem us intentem ajudar i inspirar, i si ho voleu guiar-vos i recolzar-vos en el vostre propi camí. En aquell en el qual, tot i la dificultat i l’adversitat, per fer i ser millors, hi avanceu amb joiosa alegria.