Altres articles al Bloc d'Explorem en:

COS

MENT

ESPERIT

ENTORN

RELACIONS

PRÀCTICA

INTEGRAL

(placeholder)

Subscriu-te al bloc

Brownie de Xocolata vegà

01/03/2016

A explorem ens encanta la Xocolata! Aquesta setmana hem estat explorant receptes, buscant l'encaix entre saludable i gustós. Aquest Brownie ens va encantar i el volem compartir amb tu!


BENEFICIS DEL CACAU


La xocolata negra i el cacau contenen molts components naturals que ofereixen grans beneficis.

No és d’estranyar que el cacau se l’hagi conegut des de sempre com a “menjar dels déus”, ja que te moltes propietats saludables.

El cacau és la baina de la planta en el seu estat pur i sense processar. Es torna xocolata un cop processat i torrat. Tot i que la xocolata negra te molts beneficis nutricionals, només les perles del cacau pur es poden considerar com a super aliment.

5 raons per gaudir d’aquest aliment que ens encanta:

1.Vitamines i minerals.

El cacau i la xocolata negra ens aporta potassi, calci, vitamina C, ferro i coure. També son rics en magnesi.

2. Antioxidants.

Contenen els mateixos antioxidants que trobem als cereals, fruita, verdures i fruits secs. Els seus nivells d’antioxidants són iguals que els dels aranyons i les baies d’acai. I superen les qualitats antioxidants del vi negre i el te verd. Els antioxidants generalment són valorats pels seus efectes anti-envelliment.

3. Salut del cor.

El magnesi, la vitamina E i el coure en el cacau pot ajudar a prevenir problemes de cor. El magnesi augmenta i promou la funció del cor i fa que sang flueixi millor. El coure permet rebre oxigen a les cèl·lules de la sang.

4. Combatre malalties.

El cacau sense sucre és especialment bo pels que pateixen diabetis o problemes de sucre. No fa augmentar els nivells de sucre a la sang.

5. Sentir-se bé.

Els components de la xocolata negra i el cacau augmenten i anivellen els nivells de serotonina, ajudant amb el sentiment de felicitat i alegria. Tot i que és difícil de comprovar, la xocolata sempre s’ha considerat afrodisíaca.


Article tret del web vegkitchen.com


BROWNIE DE CARBASSÓ I NOUS

Ingredients

250 gr. de carbassó ratllat (sense pelar).

150 gr. sucre integral.

100 ml. d’oli de gira-sol.

225 gr. de farina d’espelta.

25 gr. cacau

2 culleradetes d’extracte de vainilla

1 culleradeta de sal.

1 1/2 culleradetes de llevat

120 gr. de nous picades.

50 gr. de xocolata negra trossejada.


El.laboració

Escalfar el forn a 175º.

Ratllar el carbassó i reservar-lo.

Batre la resta d’ingredients menys el carbassó, la xocolata i les nous amb una batedora elèctrica.

Barrejar-hi el carbassó, la xocolata i les nous sense triturar.

Posar a la plata per anar al forn prèviament untada amb oli, i coure 25 minuts.

I a gaudir-lo!!


Recepta explorada del web feastie.com