Altres articles al Bloc d'Explorem en:

COS

MENT

ESPERIT

ENTORN

RELACIONS

PRÀCTICA

INTEGRAL

(placeholder)

Subscriu-te al bloc

Pràctica Matinal

01/03/2016

Llevar-se més d'hora per dedicar uns minuts a una pràctica matinal és un tresor que trobes cada matí.


M'encanta, és un dels molts bons moments que té el dia. És especial doncs m'ofereix la possibilitat de despertar-me completament, plenament: física, mental, espiritual, emocionalment. És curiós però és una sensació de plenitud, com si totes les peces encaixessin a la perfecció. És divertit però, observar com aquesta sensació la sents i la notes més després d'un dia o pocs dies de despertar-me rutinàriament, sense pràctica. Simplement no sento el mateix, és diferent... Diria que si ho comparo amb com em sento quan faig la meva pràctica matinal, és com si em lleves i operes en el meu dia, amb una versió de sistema anterior, més vella.


Sentir els músculs allargar-se, activar-se, les articulacions troben el seu encaix, el cos vibra i desperta el seu motor... la ment transita dolçament entre l'estat de somni i el d'atenció desperta, connecto interiorment amb com em trobo i em sento, preparant-me per atendre'm, cuidar-me així com fer lloc per encabir-hi els altres, per allargar i donar-los la mà, ser-hi plenament.


És un moment íntim, personal, en el qual no tan sols em desperto plenament, sinó també connecto amb allò que és important per a mi i vull veure a passar en el meu dia. Sento que és més fàcil, a partir d'aquí, sentir en el meu dia quan m'estic deixant endur, quan deixo passar l'oportunitat per perseguir allò que m'importa. M'és més fàcil mantenir la connexió interior, atendre les veus que volen ser escoltades -de la meva ment- però no deixar que em distreguin o m'allunyin del propòsit i intenció. I quan passa, notar-ho, per poder reorientar el rumb.


M'agrada anar-me a dormir i deixar-me anar, caure mort, viure el son i el somni, però m'encanta llevar-me, posar els peus a terra i rendir-me a la disciplina de connectar amb la versió més actualitzada del meu sistema operatiu. És un nou dia! Un nou dia, que no repetirà, aprofitem-lo, gaudim-lo, donem-l'hi sentit.