Altres articles al Bloc d'Explorem en:

COS

MENT

ESPERIT

ENTORN

RELACIONS

PRÀCTICA

INTEGRAL

(placeholder)

Subscriu-te al bloc

Relacions, podrir-les dia a dia

19/03/2016

Intimitat de parella


Al llarg del dia fem multitud de tasques i accions per cuidar, protegir, nodrir i/o sembrar moltes coses. Per exemple, ens rentem les dents un parell de cops al dia, per cuidar-nos les dents i protegir-les d’una càries. Molts amb sort, aconseguim anar al gimnàs, per cuidar el nostre cos. Fem deures amb els fills per ajudar-los en el seu desenvolupament, o truquem a un client per saber com li van les coses i si necessita el nostre suport, a fi de cuidar la relació i el vincle.


Molt del què fem, ho convertim en un hàbit -allò que fem de forma automàtica gairebé sense pensar-hi ni amb la necessitat de no posar-hi gaire atenció. Algunes d’aquestes ens les imposem, com una responsabilitat que ens pertoca, d’altres les assumim com a pròpies vinculades a què fem i a qui som. Algunes, les fem, no com a hàbit, sinó amb l’esforç que ens requereix pensar-hi i actuar-hi.


Generalment, amb la intensitat i densitat del dia a dia, tendim a concentrar-nos en allò que considerem estrictament imprescindible i necessari per “tirar endavant” i passar el dia. I arribats a aquest punt, possiblement cansats i exhaust al final del dia, inconscientment tendim a “oblidar” tot un seguit de coses que per no semblar-nos o ser imprescindibles desapareixen del nostre dia a dia.


En temes de relació i parella això pot comportar un distanciament del “nosaltres” -com a dues persones que s’uneixen- per “allò nostre” -allò al qual dues persones dediquen atenció. Dit d’altra manera, quan la nostra parella ha passat a ser el nostre company,(amb sort) de tasques i co-organitzador de logística, versus la nostra parella emocional, espiritual, sentimental i sexual. I quan al final del dia, en el silenci de la nit, es reposa del dia efervescent, amb esgotament i indiferència davant del televisor. O cada un es recull en aquelles activitats d’interès propi que no ha tingut temps de gaudir durant el dia…


Cuidar la parella, cuidar la relació de parella, no es pot convertir en una obligació, però tampoc pot caure en l’oblit d’un dia atapeït. Així, el fet significatiu, és convertir la pràctica de nodrir la relació en un hàbit, amb quelcom que ens és propi i que realitzem diàriament, de forma natural i que amb especial atenció convertim en “extra-ordinari”. Com quan sorprenem la parella amb un regal imprevist, amb una escapadeta romàntica o qualsevol gest que demostra la nostra atenció, admiració i amor…


Si, sens dubte, podem pensar que, quan estàvem enamorats no ens calia pensar en tot això i que de fet, l’extra-ordinari, era normal, habitual i permanent. Tot era fàcil i no teníem la sensació d’estar fent res per mantenir i/o potenciar aquest estat i complicitat. Però en realitat, no deixàvem de fer coses, de pensar en ell/a i en la relació que ens unia. Tots tenim moments d’aquests per recordar oi?


És per això que cal, ara més conscientment, nodrir la relació amb fets, accions, paraules, gestos i emocions, concrets cada dia. Deixant que sedimentin continuadament construint un mar generós en què banyar-nos'hi esdevingui un goig cada dia.


Quina és la teva pràctica per cultivar la intimitat de la parella?

Des d’explorem, us en proposem una:

Per practicar ambdós membres de la parella, cada dia, durant les 3 setmanes vinents. Com un joc, amb una actitud oberta, curiosa i amb voluntat d’explorar, aprendre i créixer.

Aprofita la tecnologia, que saps que la teva parella tindrà a mà al llarg del dia (un missatge, what’s up, missatge privat al facebook)…o bé escriu una nota i penja-la en un lloc que la teva parella veurà.

Agraint una de les virtuts que agraeixes de la teva parella

Al final del dia, inicia una conversa respecte als missatges enviats i rebuts. Parleu d’allò que aprecieu l’un de l’altre i com us impacte a vosaltres i a la relació.


Al llarg d’aquestes 3 setmanes observa la relació i la intimitat entre tu i la teva parella, amic/ga. Què ha florit i que necessita més adob? Què desitges que esdevingut un nou hàbit i com el mantindreu en el temps? Heu jugat, rigut i connectat?