Altres articles al Bloc d'Explorem en:

COS

MENT

ESPERIT

ENTORN

RELACIONS

PRÀCTICA

INTEGRAL

(placeholder)

Subscriu-te al bloc

Actes espontànis d'amabilitat cap als altres

20/06/2016

Actes espontanis d’amabilitat, generositat i de consideració cap als altres

M’atreviria a dir que la majoria d’humans desitgem un món millor. També m’atreviria a dir que tots desitgem ser feliços.


Deixant de banda, l’expressió particular que té per a cada un de nosaltres un món millor i/o la felicitat, aquesta setmana, us proposo una pràctica que millorarà immediatament la vostra felicitat i farà camí cap a un món millor. Què us sembla? Us hi atreviu, us animeu a practicar-la?


Molt bé! Així m’agrada, aquesta és l’actitud. Perquè en contra del que molt sovint pensem, tenim opció amb allò que escollim fer o no fer i la nostra acció pot ser significativa en l’impacte del nostre desig de felicitat i d’un món millor.

Us encoratjo que proveu el següent i si voleu, a la pàgina del Facebook d’Explorem, compartiu la vostra experiència.


Es tracta de realitzar, en un mateix dia, 5 actes espontanis d’amabilitat, generositat i de consideració cap als altres. Petits o grans, això no és realment important, però sí que ho és fer-los tots 5 en un mateix dia i que aquests petits actes siguin diferents. Així mateix, és millor si aquests actes els repartim amb 5 persones diferents, les quals no cal que siguin conscients del fet en si.


És molt rellevant parar atenció quan fem aquests actes, i també, al final del dia, escriure una breu frase o paraula per a cada un d’ells. I si hi pots afegir com et senties fent-lo i com t’has sentit un cop l’has completat, aleshores el benefici és major!


Exemples d’actes poden ser: pagar la zona blava d’un estrany, donar sang, ajudar un amic amb una tasca, oferir un àpat a una persona que el necessita, ajudar a portar les bosses de la compra, obrir la porta per algú altre, fer una trucada sorpresa a un amic que no se l’espera…


Els investigadors creuen que aquesta pràctica et fa sentir millor, ja que hom es té a si mateix en millor consideració i et fa també, més conscient de les interaccions socials positives. Jo crec, que ens ajuda, al mateix temps, a obrir-nos a una realitat que va més enllà de nosaltres mateixos i les nostres habituals cabòries i mals de caps. És una manera de ser més conscient a allò i aquells que ens envolten. Veure l’impacte positiu de les nostres accions vers els altres i com aquestes afecten encara que sigui breument en l’estat físic, mental, emocional, social de l’altre és tant, si no més gratificant, que fer quelcom per millorar el benestar d’un mateix.


Bona pràctica!