Altres articles al Bloc d'Explorem en:

COS

MENT

ESPERIT

ENTORN

RELACIONS

PRÀCTICA

INTEGRAL

(placeholder)

Subscriu-te al bloc

Agradar-se en el propi cos

20/07/2016

Hi ha una estadística devastadora. L'estudi és fet als Estats Units, desconec un estudi semblant al nostre país, però em temo que els resultats no serien gaire diferents. L'estudi conclou que el 80% de les dones no els agrada la mida i la forma del seu cos.


Ni que el sobrepès fos un motiu per no sentir-se a gust en el propi cos és evident que no hi ha un 80% de sobrepès en les dones. Per tant podríem dir que la pressió sobre una determinada estètica és tant gran que condiciona enormement la percepció pròpia del cos i la nostra satisfacció en "com som".


És increïble fins a on hem portat o hem deixat que arribés aquest corrent de pensament (cultura) convertint-se en oprimidor, reduccionista, impositiu del cos i la seva imatge. És evident que aquestes alçades els efectes negatius són de llarg molts més i més dramàtics que els efectes positius que en algun moment podia representar aquest corrent. Perquè una cosa és cuidar el cos, ajudar-lo a funcionar millor, donar i obtenir-ne plaer i l'altre és confondre el nostre cos amb qui som. Perquè no som ni més ni menys per com és el nostre cos. El nostre cos forma part de qui som però no és qui som, oi? Però resulta que si no tenim el cos que "hauríem" no ens sentim segurs, amb confiança, amb autoestima, amb força i voluntat per dir, fer i viure com voldríem. I aquest és un dels grans mals del dualisme cos-ment i la nostra identificació amb aquest últim. Sent aquest tan present i vigent en els nostres temps. 


Recuperar un punt de partida autèntic, propi, important per a un mateix més enllà de la cultura impositiva en el cos i la imatge és un dels pilars del curs REVELA'T SANA- Menjar Conscientment que tornem a iniciar amb força aquest setembre. Consulta les dates d'inici amb un clic.


T'ajudem a perdre pes, però també i potser més important, a sentir-te bé amb tu mateixa. De fet, aquest és el punt de partida, a partir del qual encarar canvis positius no tan sols és possible, sinó que també resulta més fàcil.