Altres articles al Bloc d'Explorem en:

COS

MENT

ESPERIT

ENTORN

RELACIONS

PRÀCTICA

INTEGRAL

(placeholder)

Subscriu-te al bloc

No fer res el motor per moure't

20/09/2016

Espero que l'estiu, les vacances, hagin donat per a tot, per moure's i per reposar. Tot és important i necessari. Una activitat complementa l'altre i ambdues generen bons moments.


Si ara fa temps, però, que no us moveu gaire, és ideal per gaudir de dues oportunitats que es presenten.

Una. Sentir el vostre cos. Quina és la sensació o el conjunt de sensacions que sentiu del cos? Si fa poc temps que no us moveu potser no ho noteu tant, però si ja fa forces dies que no balleu, feu ioga o aneu a córrer és molt possible que noteu una certa rigidesa, un anquilosament, un cert malestar, una disminució de la vostra energia...Dic que és fantàstic poder gaudir d'aquesta sensació perquè no deixa de ser un motor - i molt important- que ens impulsa al canvi i al moviment, però a més, és també una memòria que ens ajudarà a valorar els beneficis del moviment i a vèncer la mandra en aquells dies que ens apareix.


L'altra oportunitat és començar-vos a moure, i també sentir i observar el cos quan ho fem, inclús quan hem acabat de fer-ho. L'oportunitat de sentir el benefici del moviment, a l'instant mentre ens movem, sempre la tenim disponible, però és molt més notòria sempre que l'exposem a un contrast -el de no mouren's.

Us recomano que gaudiu doncs d'aquests dos moments.


I desitjo que un cop retorneu al moviment el sostingueu alegrement, gaudint de les sensacions d'alegria que oferiu a les vostres cèl·lules i que joiosament us retornen.