Altres articles al Bloc d'Explorem en:

COS

MENT

ESPERIT

ENTORN

RELACIONS

PRÀCTICA

INTEGRAL

(placeholder)

Subscriu-te al bloc

Pel nou any que comença, segona part. La veritat que som complerts ARA ja i sempre

16/01/2020Com compaginem el desig de millora amb la veritat que som complerts ARA i sempre. M'agradaria continuar si m'ho permeteu, l'article que vaig penjar la setmana passada. A molts de vosaltres us va agradar i em vàreu fer arribar la vostra opinió, fet que agraeixo moltíssim.

En l'article, us desitjava un bon any i us encoratjava a encarar-lo des d'una òptica de plenitud, d'acceptació del moment present, del que ja som, del que ja fem i del que ja podem fer. Perquè és des d'aquest sincer reconeixement que ens podem endinsar en l'acció d'allò que volem sense esperar a ser millors, a estar més preparats o a què les condicions siguin més idònies. Us convidava a no posposar, a cap ideal desitjat o futur, allò que ja podem ser i fer ARA, personalment i col·lectivament.


Us convidava a reconèixer que ja som plens, rics i forts i ja estem prou preparats. Que no ens falta res per avançar en allò que anhelem o desitgem millorar. És potser un plantejament espiritual considerar-nos ja plens i brillants en essència, que no vol dir immunes al dolor ni al patiment, ni tenir marge per millorar., Però que assumeix que no necessitem res ni ningú per solucionar cap mancança, cap debilitat, cap necessitat per omplir o solucionar. Perquè ja som plens, i en conseqüència, no ens manca res per a ser més, millors o més adequats per sobreviure i gaudir de la vida.


Sé que això no és el què ens venen cada dia. Sé que això no és el què el màrqueting imposa moment rere moment, fent-nos sentir dèbils, poc preparats, inadequats o insuficients, en cos, en ment i en esperit, en el fet personal, social o professional, per oferir-nos solucions (vendre'ns) que ens ho solucionaran. Em rebel·lo contra aquesta tendència, en què per vendre calgui apel·lar a les inseguretats o aquesta visió perversa de que som insuficients o inadequats, mancats de plenitud, bellesa o capacitat.


Formo part d'una tradició, d'una escola de Coaching, que contempla l'ésser humà i l'abraça en la seva plenitud, en la seva suficiència i bondat, en la veritat que som complets ARA ja i sempre.


Ep! Un moment, no estic dient que no hem de vendre serveis o comprar-ne. Estic manifestant que per fer-ho, no cal apel·lar i/o crear unes mancances o desigs que no necessitem, ni personalment, ni socialment i que l'únic que fan és conduir-nos a un espiral compulsiu de consum per alleugerir el patiment prèviament creat. Us desitjava un any sense la penitència, sense el sentiment d'insuficiència i d'inseguretat.


I sí, jo també venc. Ofereixo els meus serveis de Coaching Integral, però des d'aquesta òptica en què créixer i desenvolupar-se, no és corregir allò que és defectuós, sinó expandir en les capacitats i habilitats que ens ajuden a ser més de la plenitud actual, per poder oferir els nostres talents al món que els espera.


L'experiència em diu que sovint, aquestes capacitats i habilitats a expandir ja ens són latents, pròpies i que la meva tasca en gran part consisteix a ajudar a manifestar-les, fer-les evidents, incorporant-les en el repertori d'allò que som i mostrem al món.


Som doncs ja plens i brillants, però podem expandir en les capacitats del que ja som. I això no és una contradicció, perquè créixer i desenvolupar-nos, no és ser insuficient o no ser plens o brillants.


L'observació i constatació que ens hem d'expandir, el desig de voler créixer i desenvolupar-se es pot donar per diferents i múltiples circumstàncies, com els canvis sobtats en l'entorn personal o professional que ens requereixen una nova adaptació. Però aquest desig de millora també pot emergir quan estàs vivint en la cresta de l'onada d'allò que ets i fas. Quan vius amb passió, quan vols portar allò que ets i fas al millor que pots ser i fer, és aleshores que surfeges la cresta de l'onada. I és aleshores  quan apareixen els reptes, les noves complexitats que has de "surfejar" i les noves habilitats que has de desenvolupar. Sí o sí, això és el què t'exigeix l'onada. I és aquí, en aquests moments -exigits per l'onada o per canvis sobtats en l'entorn-, on us ajudo, on us ofereixo els meus Serveis de Coaching Integral. En aquests moments en què volem anar més enllà, no per falta de plenitud, sinó per abraçar amb intensitat la plenitud actual i portar-la més enllà, allò on podem afrontar els nous reptes que el nostre camí ens ofereix i ens requereix desenvolupar noves capacitats. Amb aquestes noves capacitats creixeràs i "surfejaràs" noves onades amb una nova plenitud.


Perquè créixer i desenvolupar-se en essència és expandir plenituds, que ens permeten "surfejar" noves onades que ens porten a nous horitzons personals i professionals.